Oekraïners in Nijkerk

Terug naar 'Vluchtelingen' 

De gemeente Nijkerk biedt een veilig onderkomen aan circa 110 Oekraïense vluchtelingen (peildatum 1 januari 2023) op het recreatiepark Bad Hulckesteijn, locatie de Hilt en circa 50 vluchtelingen verblijven bij 18 gastgezinnen.

Gemeentelijke opvang

In de tweede helft van 2023 opent de gemeente een nieuwe tijdelijke opvanglocatie. Op een terrein op de hoek Bloemendaalseweg/Nachtegaalsteeg komen voor vooralsnog 2 jaar 53 chalets voor 252 Oekraïense vluchtelingen. Deze locatie vervangt de locatie Bad Hulckesteijn en de Hilt en biedt ruimte aan circa 150 nieuwe Oekraïense vluchtelingen. 

Particuliere opvang

Veel mensen in Nijkerk hebben hun huis opengesteld voor vluchtelingen. 
Als u ook een vluchteling bij u thuis wilt laten logeren, let dan op het volgende:

  • Ga eerst naar de website van Vluchtelingenwerk(externe link) [link naar www.vluchtelingenwerk.nl]  voor meer informatie. Vluchtelingen hebben veel zorg en begeleiding nodig.
  • Ook de Rijksoverheid heeft informatie en tips voor u.
  • U kunt uw logeerplek en uw voorwaarden aanbieden via Takecarebnb(externe link). Deze organisatie brengt vraag en aanbod bij elkaar namens een consortium van samenwerkende partijen.

Samenwerkingspartners

RefugeeHelp(externe link) is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen in wil zetten.

WSP regio Amersfoort(externe link) helpt Oekraiense vluchteling aan werk in  Nederland.