Hulp bij betalingsachterstanden

Soms lukt het niet meer om alle rekeningen te betalen en ontstaan er betalingsachterstanden. Wij kunnen u helpen om weer overzicht te krijgen.

Het project Op tijd erbij

Een op de vijf huishoudens in Nederland heeft financiële problemen. Slechts een klein deel zoekt hulp. Dat is jammer, want hoe eerder u hulp vraagt, hoe groter de kans dat u grote financiële problemen kunt voorkomen. Het team ‘Op tijd erbij’ biedt zo vroeg mogelijk hulp aan inwoners die  in de problemen kunnen komen.

Hoe werkt het?

De gemeente krijgt signalen van betalingsachterstanden. Dit staat zo in de wet. Deze signalen krijgt de gemeente alleen van verhuurders, zorgverzekeraars, energie- en waterleveranciers. De inwoner die een betalingsachterstand heeft bij deze organisaties krijgt een brief waarin hulp wordt aangeboden. De hulp is gratis en niet verplicht om aan te nemen. In sommige gevallen nemen de medewerkers van Op Tijd Erbij ook contact met u op door te mailen, te bellen of langs te komen.

Tijdens een gesprek kijkt de medewerker samen met u naar uw situatie en de oorzaak van de achterstand. Zo kan de medewerker bijvoorbeeld met u een overzicht maken van uw inkomsten en uitgaven en u advies geven of een betalingsregeling treffen. Is er meer aan de hand? Dan kan er als u wilt meer hulp worden ingezet.

Vanaf 1 januari 2023 biedt het Geldloket deze hulp in Nijkerk aan in opdracht van de gemeente. Het Team ‘Op tijd erbij’ van het Geldloket is bereikbaar via e-mail Optijderbij@geldloket.nl en telefoon (06) 48 36 98 30.

Afmelden

Wilt u geen hulp dan kunt u zich afmelden bij het team Op tijd erbij. U stuurt dan een mail naar Optijderbij@geldloket.nl.

Meer informatie

U kunt op deze website veel informatie vinden op het gebied van financiën. Zo zijn er geldplannen voor verschillende situaties die u tips en informatie geven over financiën en vindt u informatie over schulddienstverlening, budgetbeheer en financiële regelingen zoals Meedoen, Individuele Inkomenstoeslag en bijzondere bijstand. Allemaal zaken die u misschien net wat meer financiële ruimte kunnen geven.